Ufak Bir Gerçek

















Ülkemizde nedense yazılan uzun yazılara karşı çok büyük bir antipati oluşmuş durumda bunu en büyük etkilerinde birisi ise dergi okuma oranı %4 kitap okuma oranı % 4,5 gazete okuma oranı % 22 radyo dinleme oranı % 25 televizyon izleme oranı ise % 94’dür. Gazete okuma oranının ve televizyon izleme oranın diğer oranlara göre daha yüksek olmasının sebebi ise gazeteler için spor ve magazin haberleri ve bunların kısa yazılar olması. Televizyon izleme oranının %94 çıkmasının sebebin en büyük etkeni yapılmış olan yaklaşık 450 tanecik dizi film olması ve yine futbolun ön plana çıkması. Gazete de yazılmış olan spor haberlerin çoğunu asılsız transfer haberi olmasına rağmen çoğu insan bunları büyük bir hevesle okumaktadırlar. Geçelim magazin haberlerine onlar ise bu durumdan daha vahimdir. Ünlüler yaptıkları saçma sapan şeyleri nedense büyük bir iştahla okuyor çoğu insan. Halbuki bu haberin çoğu ünlülerin ortalığı bu şekilde bulandırmaları için yapılmış ve gündemde bir şekilde kalabilmeleri için yaptıkları saçmalıklardır.

Bu oranların neden böyle olduğu konusunda halka sorular sorulduğunda ise de halkın verdiği cevaplar hep kitapların çok pahalı olduğu onlara ayıracak zamanlarının olmadıklarını söylüyorlar. Halbuki bir dizi için reklamlar birlikte ayırdıkları zamanlar 2,5saati geçmektedir. Onlar bu vakit sorulduğunda ise verebilecekleri pek cevap olmuyor yada kırk yılın başı izliyoruz deniliyor.

Yapılması gereken çok büyük bir şey değil aslında eğer gerçekten kitap alabilecek para bulunamıyorsa bugün hemen her yerde kitaplar çok ucuz bir miktara kiralanabiliyor. Televizyon konusunda ise bu oranı düşürmek oldukça güç gibi görünüyor. Çünkü ülkemizde yaşlı insanların genelde akşamları yapacakları pek bir şey yok! Ya genç kesimin dizi sevdaları ne olacak? Bunları engelleyebilmek açısından onların daha çok yönlendirilmesi lazım. Bu televizyondan ve gazeteden tamamen soyutlanacakları anlamına gelmiyor. Sadece yapılan yalan ve gündemde kalma çabaları olan yazar ve ünlülerden televizyon için ise dizi saçmalıklarından kaçınılması gerekiyor. Bu dizilerin çoğu zaten kültürümüz adı altında hiçbir şekilde kültürümüzü yansıtmayan şeyler gösterilmektedir.

Bu blogun en büyük amaçlarından biride özellikle spor konusunda gerçek haberleri yapmak ve bunu sizlere en kısa sürede ulaştırabilmektir. Sizlerinde bizi bu konuda desteklemenizi temenni ediyoruz.

0 yorum: