Kocaman Sevda




5 Nisan 1965... Sakarya'da Kocaman bir Fenerbahçe sevdalısı dünyaya gözlerini açtı.Sarı Lacivert renge gönül verenlerin kralıydı.Attığı birbirinden güzel goller ve efendi kişiliğiyle sadece sarı lacivertlilerin değil tüm Türkiye'nin taktirini toplamış bir şahsiyetti.
Profesyonel futbol hayatına doğduğu kentin takımı Sakaryaspor'da başladı.1984-1988 yılları arasında Sakaryaspor formasıyla çıktığı 206 maçta 99 gol attı.
1988 yılında kalbindeki kocaman sevdasına kavuşmuş,sarı lacivertli formanın efsane isimlerinden biri olmaya ilk adımı atmıştı.Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe o yıl ligde bir rekora imza attı.Fenerbahçe 103 gol atarak şampiyonluğa ulaşırken Aykut Kocaman'ın attığı 29 gol kariyerine eklediği 3 gol krallığından biriydi.
1996 yılında yönetimle yaşanan problemler sonucu en büyük sevdası olan Fenerbahçe'den yol arkadaşı ve kaptanı Oğuz Çetin ile ayrılmak zorunda kaldı ve diğer büyük takımların ısrarlı transfer tekliflerini kendilerine yakışan bi efendilikle reddederek İstanbulspor'un yolunu tuttular.Aykut Kocaman İstanbulspor formasıyla çıktığı 92 maçta 61 gol atarak lig kariyerini 200 golle noktalamıştır.
Teknik adamlık kariyerine futbola son noktayı koyduğu İstanbulspor ile başlayan Aykut Kocaman,başına geçtiği her takımı; sihirli bir değnek ile dokunmuş gibi aniden ligin sağlam takımlarından biri haline getiriyordu.Daha sonra sırasıyla Malatyaspor,Konyaspor ve ankarasporu çalıştıran Kocaman yeni sezonda Fenerbahçe'de sportif direktör olarak görev alacak...

0 yorum: